Skip to content

Två Seniora Mekanikkonstruktörer-Nyutveckling till Absolent

Absolent AB är ett innovativt företag med en svensk ägarstruktur. Bolaget har haft en väldigt expansiv utveckling och har bland annat tidigare fått pris som gasellföretag. Absolent utvecklar produktprogram för olika typer av luft och partikelrening. Bolaget är ett av de ledande företagen inom branschen och växer både genom egen tillväxt samt förvärv. Nyligen har Lidköping blivit utsedda att utvecklas till ett globalt nyutvecklingscentrum för hela gruppen.
Företaget ingår i Absolent Air Care Group, med huvudkontor i Göteborg, som omsätter en miljard.

Absolent sitter i helt nybyggda lokaler i Lidköping där de har deras utvecklings- och marknadscentra samt produktion av deras filter. I närbelägna Skövde tillverkar och monterar de deras kompletta produkter och utrustningar. Vi verkar i ca åttio länder där Norden, Europa, Nordamerika och Asien är viktiga marknader. Företaget har av sina anställda 2022 fått utmärkelsen, certifierad ”great place to work”. Läs mer på www.absolent.se

Har du erfarenhet av mekanikkonstruktion och vill vara med och bedriva produktutveckling och nyutveckling inom Absolentgruppen?

Arbetsuppgifter och mål
I rollen som Senior Mekanikkonstruktör kommer du arbeta inom projekt som berör filtrering (oljedimma, oljerök eller torra partiklar). Du kommer att arbeta med mekanikkonstruktion och CAD-arbete inom tunnplåt, plast, elastomerer, el, elektronik, kablagekomponenter samt innovativa filtermaterial. Du upprättar tekniska underlag, strukturer och presentationer samt arbetar löpande med att förbättra processer, utvecklingsverktyg och rutiner. I rollen kommer du att finna och utvärderar lämpliga leverantörer till produkterna samt säkerställer att produkterna följer de standarder och lagkrav. Du identifierar och utför prov/provserier samt är delaktig i införandet av produkterna i produktionen. Du kommer att bedriva produktutveckling och nyutveckling i Lidköping och ibland i Skövde. Resor i tjänsten kan förekomma både nationellt och internationellt. Du rapporterar direkt till Head of product som är placerad i Lidköping.

Din Profil
Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av produktutveckling och mekanisk konstruktion inom nyutveckling. Du har förmågan att se helheten i en produkt och samtidigt kan hantera konstruktioner och komponenter på detaljnivå. Det är meriterande om du har goda kunskaper i Solid Works CAD, Monitor ERP system, rapid prototyping samt behärskar modularisering. Du har goda kunskaper i engelska i både tal och skrift.
Som person är du positiv, nyfiken och har ett driv att leda dig själv och andra. Du har erfarenhet av strukturerat arbete, trivs att arbeta i grupp och att tillsammans uppnå gemensamma mål. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Absolent erbjuder dig en spännande anställning i ett internationellt och framtidsinriktat företag där vi tillsammans vill göra en insats att göra världen renare.

Kontakt
I den här rekryteringen samarbetar Absolent med Human & Executive. För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta Jennifer Djureholt tel +46 722 35 11 29 eller Lotta Preijde, tel +46 705 80 98 93. Ansökan mailar du till info@humanandexecutive.se. Intervjuer kommer att ske löpande.
Varmt välkommen med din ansökan!

Två Seniora Mekanikkonstruktörer-Nyutveckling till Absolent

Ansök