Skip to content

Senior Test Engineer till Absolent

Absolent AB är ett innovativt företag med en svensk ägarstruktur. Bolaget har haft en väldigt expansiv utveckling och har bland annat tidigare fått pris som gasellföretag. Absolent utvecklar produktprogram för olika typer av luft och partikelrening. Bolaget är ett av de ledande företagen inom branschen och växer både genom egen tillväxt samt förvärv. Nyligen har Lidköping blivit utsedda att utvecklas till ett globalt nyutvecklingscentrum för hela gruppen.
Företaget ingår i Absolent Air Care Group, med huvudkontor i Göteborg, som omsätter en miljard.

Absolent sitter i helt nybyggda lokaler i Lidköping där de har deras utvecklings- och marknadscentra samt produktion av deras filter. I närbelägna Skövde tillverkar och monterar de deras kompletta produkter och utrustningar. De verkar i ca åttio länder där Norden, Europa, Nordamerika och Asien är viktiga marknader. Företaget har av sina anställda 2022 fått utmärkelsen, certifierad ”great place to work”. Läs mer på www.absolent.se

Vill du vara med och utveckla befintligt labb inom oljedimma/oljerök och samtidigt utveckla ett helt nytt labb för filtrering av torra partiklar?

Arbetsuppgifter och mål
I rollen som Senior Test Engineer kommer du att ingå i avdelningen Products som ansvarar för innovation, forskning, nyutveckling samt löpande utveckling av produkter. Du kommer delta i arbetet att utveckla Absolents utvecklingslabb för oljedimma/rök till nästa nivå samt vara med och utveckla ett nytt labb för torra partiklar. Du standardiserar och vidareutvecklar utprovningsmetoder, metodik, standardtester och inför ny utprovningsutrustning inom området elektronik, el, mekanik och filtreringsprocessutprovning. I rollen ingår även att planera och utföra verifieringar och valideringsprogram samt att utföra konkurrentanalyser. Vid behov genomför du utprovning hos kunder och leverantörer samt är behjälplig vid tester hos externa testinstitut.
Resor i tjänsten kan förekomma både nationellt och internationellt. Du rapporterar direkt till Head of products som är placerad i Lidköping.

Din Profil
Vi söker dig som har ett antal år i rollen som Senior Utprovare med erfarenhet av produkter inom elektronik, el, mekanik och prestandaprocess. Du trivs i en varierad roll där du både arbetar operativt med utprovning samtidigt som du vill vara med och utveckla labbet. Du har goda kunskaper i engelska i både tal och skrift.
Som person är du positiv, nyfiken och har ett eget driv. Du trivs i en utvecklande roll och att samarbeta med andra funktioner i bolaget för att tillsammans bidra till framgång. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Absolent erbjuder dig en spännande anställning i ett internationellt och framtidsinriktat företag där vi tillsammans vill göra en insats att göra världen renare.

Kontakt
I den här rekryteringen samarbetar Absolent med Human & Executive. För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta Jennifer Djureholt tel +46 722 35 11 29 eller Lotta Preijde, tel +46 705 80 98 93. Ansökan mailar du till info@humanandexecutive.se. Intervjuer kommer att ske löpande.
Varmt välkommen med din ansökan senast 21/10.

Senior Test Engineer till Absolent

Ansök