Skip to content

Senior Elektronik-El ingenjör-nyutveckling till Absolent

Absolent AB är ett innovativt företag med en svensk ägarstruktur. Bolaget har haft en väldigt expansiv utveckling och har bland annat tidigare fått pris som gasellföretag. Absolent utvecklar produktprogram för olika typer av luft och partikelrening. Bolaget är ett av de ledande företagen inom branschen och växer både genom egen tillväxt samt förvärv. Nyligen har Lidköping blivit utsedda att utvecklas till ett globalt nyutvecklingscentrum för hela gruppen.
Företaget ingår i Absolent Air Care Group, med huvudkontor i Göteborg, som omsätter en miljard.

Absolent sitter i helt nybyggda lokaler i Lidköping där de har deras utvecklings- och marknadscentra samt produktion av deras filter. I närbelägna Skövde tillverkar och monterar de deras kompletta produkter och utrustningar. De verkar i ca åttio länder där Norden, Europa, Nordamerika och Asien är viktiga marknader. Företaget har av sina anställda 2022 fått utmärkelsen, certifierad ”great place to work”. Läs mer på www.absolent.se

Vill du vara med i utvecklingen och utprova kommande generationers elektronikstyrningar av våra produkter och bygga vidare på våra IoT-lösningar?

Arbetsuppgifter och mål
I rollen som Senior Elektonik-El ingenjör kommer du att delta i utvecklingen av elektonik/el till att bli en ”core”-kompetens för Absolent i framtiden. Du bedriver produktutveckling och utprovning i nyutvecklingsprojekt inom segmentet och arbetar främst med elektronik, IoT men även el-komponenter, kablage, sensorer och displayer för olika marknader globalt och hur dessa kan standardiseras och modulariseras. Du upprättar specifikationer, tekniska underlag, strukturer och presentationer samt finner och utvärderar lämpliga leverantörer och samarbetspartner till våra produkter och säkerställer att produkterna följer standarder och lagkrav. Du kommer att identifiera och utföra prov/provserier och vara aktiv att införa produkterna i produktionen. Du kommer bidra med teknisk expertis i kundförhandlingar och till teknisk support. Resor i tjänsten kan förekomma både nationellt och internationellt. Du rapporterar direkt till Head of product som är placerad i Lidköping.

Din Profil
Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av produktutveckling inom elektronik och el i nyutveckling. Det är meriterande om du har kunskaper i CAD E-Plan och kunskaper inom elektriska standarder. Du har goda kunskaper i engelska i både tal och skrift.
Som person är du positiv, nyfiken och har ett eget driv. Du har erfarenhet av strukturerat arbete, trivs att arbeta i grupp och att tillsammans uppnå gemensamma mål. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Absolent erbjuder dig en spännande anställning i ett internationellt och framtidsinriktat företag där vi tillsammans vill göra en insats att göra världen renare.

Kontakt
I den här rekryteringen samarbetar Absolent med Human & Executive. För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta Jennifer Djureholt tel +46 722 35 11 29 eller Lotta Preijde, tel +46 705 80 98 93. Ansökan mailar du till info@humanandexecutive.se. Intervjuer kommer att ske löpande.
Varmt välkommen med din ansökan senast 21/10.

Senior Elektronik-El ingenjör-nyutveckling till Absolent

Ansök