Skip to content

Teknikchef till AKWEL SWEDEN AB

AKWEL Sweden AB är fordonsindustrins resurs för formade rör och ledningar i metalliska material med hög teknisk kompetens inom luft- och vätskedistribution. En svensk teknikintensiv produktionsindustri med fokus på att tillverka rör i världsklass. Med fabriker i Varberg och Ulricehamn omsätter AKWEL Sweden AB 489 MSEK, sysselsätter cirka 336 personer totalt och 161 personer arbetar i Varberg. För att läsa mer om dem, besök gärna hemsidan www.akwel-automotive.com.

 

Har du ett genuint intresse för teknik, ledarskap, standarder och vill arbeta i en global koncern?

 

Arbetsuppgifter och mål
I rollen som Teknikchef har du det övergripande ansvaret i att coacha team som är processingenjörer och processtekniker. Du kommer att ansvara för att man följer standarder (FMEA) i enlighet med företagets strategiska mål. Rollen innebär ett tvärfunktionellt samarbete när det gäller implementering av nya produkter samt utveckling av befintliga processer. Ditt ansvarsområde innefattar bland annat:
• Personal- och budgetansvar för de olika tekniska avdelningarna som består av ca 15 personer
• Ansvar för att produktkvaliteten kontrolleras och följs upp
• Utveckling, optimering och effektivisering inom det tekniska området

Du kommer ha en nära samverkan med många kontaktytor, såsom produktion och övriga intressenter inom koncernen, nationellt och internationellt. Du ingår i bolagets ledningsgrupp och rapporterar direkt till Platschef i Varberg.

Din Profil
Vi söker dig som har en relevant akademisk utbildning eller likvärdig arbetslivserfarenhet i en liknande roll. Vi ser att du har arbetat i en internationell miljö inom tillverkningsindustrin. Du har en mycket god teknisk kompetens och tidigare erfarenhet av att leda personal. Du har en affärsmässighet och en förståelse för arbetet med certifieringar och dess principer. Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift är ett krav.

Som person har du ett jordnära sätt och är trygg med att ta och genomföra beslut. Att arbeta både administrativt och operativt faller naturligt för dig. I ditt ledarskap är du motiverande, coachande och drivs av att utveckla och engagera dina medarbetare.
Du är noggrann, strukturerad, målmedveten och samtidigt lösningsorienterad. Du har god samarbets- och kommunikationsförmåga.

”På AKWEL lär vi av varandra, växer tillsammans och hjälper gruppen att gå framåt”

För dig med rätt profil erbjuder AKWEL ett spännande arbete i en internationell miljö!

Kontakt
För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta Lotta Preijde, tel +46 705 809 893 alternativt lotta.preijde@humanandexecutive.se. Ansökan mailar du till info@humanandexecutive.se. Intervjuer kommer att ske löpande. Varmt välkommen med din ansökan senast 29/5-2022!

 

Teknikchef till AKWEL SWEDEN AB

Ansök