Skip to content

Miljö- och hållbarhetskoordinator till Matting AB

Matting är ett svenskt, familjeägt nischföretag. Genom vår expertis, vårt höga engagemang och vår produktutveckling i framkant, erbjuder vi hållbara koncept och produkter för publika miljöer, arbetsplatser och skolor. Våra koncept tas fram i nära samarbete med designers och sakkunniga, med ett tydligt fokus på hållbarhet och den hållbara människan. Vår vision är ”Vi skapar kreativa och hållbara människor”. Vi har kontor i Alingsås (HK), Borås och Stövring (DK). Vi omsätter ca 100 miljoner och är 27 anställda. Läs mer på www.matting.se

Är du vår nya Miljö- och hållbarhetskoordinator?

Rollen är en viktig det i Mattings tillväxt och den är central för bolagets produktutveckling. Du kommer att ingå i vår nystartade Produktutveckling- och Hållbarhetsavdelningen. Du kommer rapportera till vår Produktutvecklings- och konceptchef.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

  • Samordna och utveckla bolagets hållbarhets- och miljöarbete utifrån bolaget ”krävande-kund-strategi”.
  • Administrera bolagets hållbarhetsfrågor (rapporter, certifieringar, licenser mm).
  • Samla in, dokumentera och hantera produkt-, kvalitets- och materialinformation från Mattings leverantörer, för att säkerställa att våra produkter matchar kundernas krav i upphandlingar, offentliga och privata.
  • Ansvarar för företagets CSR-arbete och säkerställer att våra leverantörer efterföljer företagets Code Conduct.
  • Arbeta med företagets miljöfrågor utifrån riskbedömning av bolaget leverantörer.
  • Administrera och kommunicera livscykelanalyser, för både internt och externt bruk.
  • Bevaka lagar och ändringar inom miljölagstiftning genom bolagets lagbevakningssystem och säkerställa att våra leverantörer efterföljer dessa.
  • Koordinera, utvärdera, följa upp satta nyckeltal och hållbarhetsmål.
  • Informera och utbilda personal inom området.

På Matting har vi ett hybridarbetssätt, vilket innebär att du är på kontoret tre dagar i veckan och kan jobba på distans två dagar. Vi har kontor i Alingsås och Borås.

Vem är du?
Vi söker dig som har ett stort och genuint intresse för frågor inom miljö och hållbarhet. Du har med fördel en högskoleutbildning eller annan eftergymnasial utbildning inom detta område och/eller erfarenhet av att arbeta i ett företag med egen produktutveckling. Du har erfarenhet att samarbete med leverantörer i såväl Sverige och Europa som Asien och USA.  Du är van att arbeta med förändringar i projektform i en prestigelös, kund- och affärsdriven verksamhet. För att komma till din rätt i den här rollen bör du vara strukturerade och kommunikativ samt ha en god förmåga att samarbeta såväl internt som externt. Du har självklart ett starkt eget driv, engagemang och initiativförmåga. Du har goda kunskaper i svenska och engelska.

Kontakt
I den här rekryteringen samarbetar Matting med Human & Executive. För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta Lotta Preijde, Human & Executive på tel +46 705 80 98 93. Ansökan mailar du till info@humanandexecutive.se. Vi kommer ha intervjuer löpande med sista ansökningsdag den 13 maj. Varmt välkommen med din ansökan!

Miljö- och hållbarhetskoordinator till Matting AB

Ansök