Skip to content

Inköpare till Matting AB

Matting är ett svenskt, familjeägt nischföretag. Genom vår expertis, vårt höga engagemang och vår produktutveckling i framkant, erbjuder vi hållbara koncept och produkter för publika miljöer, arbetsplatser och skolor. Våra koncept tas fram i nära samarbete med designers och sakkunniga, med ett tydligt fokus på hållbarhet och den hållbara människan. Vår vision är ”Vi skapar kreativa och hållbara människor”. Vi har kontor i Alingsås (HK), Borås och Stövring (DK). Vi omsätter ca 100 miljoner och är 27 anställda. Läs mer på www.matting.se

Är du vår nya Inköpare?

Rollen är en viktig del i Mattings tillväxt och är en central funktion för att säkerställa att Matting på ett lönsamt sätt lever upp till vårt kundlöfte gällande såväl god leveransförmåga som hög servicegrad. Du kommer att driva och leda vår inköpsavdelning som består av dig och en inköpsassistent. Du initierar och driver förbättringsarbete avseende digitalisering och effektivisering av inköpsavdelningens arbete.

I rollen som inköpare kommer du ha en tät dialog och samarbete med våra affärsområdeschefer. Du kommer rapportera till företagets CFO.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

Som inköpare hos Matting arbetar du med hela inköpsprocessen. Vilket bl a innebär att du

  • har tät dialog med affärsområdeschefer för att löpande ta fram försäljningsprognoser, analysera försäljningsutfall för att säkerställa leveranskapaciteten.
  • löpande ger våra leverantörer inköpsprognoser och kontinuerligt i dialog med leverantörerna säkerställer deras leveransförmåga.
  • hanterar orderläggning och leveransbevakning
  • arbetar kontinuerligt med att bygga och underhålla relationen med leverantörer
  • ansvara för all prisförhandling med våra leverantörer av befintligt sortiment
  • upphandlar och ansvarar för företagets utgående frakter.

På Matting har vi ett hybridarbetssätt, vilket innebär att du är på kontoret tre dagar i veckan och kan jobba på distans två dagar. Vi har kontor i Alingsås och Borås.

 

Vem är du?
Vi söker dig som har några års erfarenhet av inköpsarbete med leverantörer i såväl Sverige och Europa som Asien och USA.  Du har med fördel en högskoleutbildning eller annan eftergymnasial utbildning inom detta område. Då vi är ett bolag med stort kundfokus och entreprenörsanda trivs du att arbeta i ett högt tempo där du har stor möjlighet att påverka med nya idéer och förbättringsåtgärder. För att komma till din rätt i den här rollen bör du vara strukturerade och kommunikativ samt ha en god förmåga att samarbeta såväl internt som externt. Du har självklart ett starkt eget driv, engagemang och initiativförmåga. Du har goda kunskaper i Excel och är van att jobba i affärssystem, med fördel BC. Du har goda kunskaper i svenska och engelska.

Kontakt
I den här rekryteringen samarbetar Matting med Human & Executive. För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta Lotta Preijde, Human & Executive på tel +46 705 80 98 93. Ansökan mailar du till info@humanandexecutive.se. Vi kommer ha intervjuer löpande med sista ansökningsdag den 13 maj. Varmt välkommen med din ansökan!

Inköpare till Matting AB

Ansök