Skip to content

VD till Viskaforshem AB

Viskaforshem AB är ett av Borås Stad helägt bostadsbolag med verksamheten samlad i Viskafors.
Viskaforshem satsar på trivsel och närhet till hyresgästerna. De vill skapa bra kontakter mellan sig och hyresgästerna, avhjälpa fel och brister samt göra bomiljö och byggmaterial allt mer kretsloppsanpassade. Totalt äger bolaget strax över 500 lägenheter och 30 lokaler i Viskafors, Rydboholm och Svaneholm – tre samhällen med anor och traditioner sammanbundna av Viskan och tillsammans ett helt kapitel i svensk industrihistoria.
Läs mer:
www.viskaforshem.se

Har du ett intresse för arkitektur, bygga långsiktigt och hållbart med en god materialkännedom?
Läs då mer om den här tjänsten!

Arbetsuppgifter och mål
Som VD på Viskaforshem har du det övergripande ansvaret och den viktiga uppgiften att med mod, driv och tryggt ledarskap forma, implementera och driva ett framåtsträvande och hållbart bostadsbolag, som ger mervärde till Viskafors invånare. Tillsammans med medarbetare och övriga intressenter förväntas du skapa förutsättningar för framtidens boende med ett starkt intresse för vårt samhälle. Andra ansvarsområden är att utveckla befintliga bostäder genom underhåll och standardhöjande åtgärder, projektera och bygga nya bostäder. Du har ett personalansvar för tre medarbetare och rapporterar direkt till kommunchefen liksom till ordförande och styrelse, samt har ett nära samarbete med övriga intressenter.

Din Profil
Vi ser att du har en relevant akademisk utbildning, gärna inom ekonomi alternativt fastighet eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Du har en gedigen chefserfarenhet där du har drivit förändringsarbete och skapat resultat där flera intressenter varit påverkade. Du har god materialkännedom, förstår vikten av att bygga långsiktigt och hållbart med ett intresse för nya tekniker, material och arkitektur. Du har också goda kunskaper inom projektering och då gärna inom nybyggnation.
Som person ser vi att du har en mycket god samarbetsförmåga, skapar engagemang hos dina medarbetare, är delaktig och har förståelse för alla intressenter. Du är strategiskt lagd med ett stort mått av tålamod men samtidigt handlingskraftig och en doer. Rollen ställer stora krav på god kommunikativ förmåga, ett strukturerat och strategiskt arbetssätt.

Du har förståelse för den dynamik det innebär för ett bolag att förena affärsmässighet med politisk styrning. Ditt starka samhällsintresse, intresse av att bygga långsiktigt och hållbart, är nyckelfaktorer för att lyckas i uppdraget. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontakt
I den här rekryteringen samarbetar Viskaforshem med Human & Executive. För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta Lotta Preijde; +46 705 80 98 Ansökan mailar du till info@humanandexecutive.se Intervjuer kommer att göras löpande. Varmt välkommen med din ansökan redan idag och senast 25 mars 2022.

VD till Viskaforshem AB

Ansök