Skip to content

Kvalitetschef till AKWEL SWEDEN AB

AKWEL Sweden AB är fordonsindustrins resurs för formade rör och ledningar i metalliska material med hög teknisk kompetens inom luft- och vätskedistribution. En svensk teknikintensiv produktionsindustri med fokus på att tillverka rör i världsklass. Med fabriker i Varberg och Ulricehamn omsätter AKWEL 489 MSEK,  sysselsätter cirka 305 personer totalt och 130 personer arbetar i Ulricehamn. För att läsa mer om dem, besök gärna hemsidan www.akwel-automotive.com.

Lockas du av att ha en ledande roll i ett internationellt bolag och att driva AKWELs kvalitetsarbete framåt?

Arbetsuppgifter och mål

Som Kvalitetschef hos AKWEL i Ulricehamn har du en nyckelroll i att leda och utveckla arbetet inom områdena Säkerhet, Kvalitet, Miljö och Energi. Det innebär att supportera och underlätta för hela företaget, både chefer och anställda, inom området. Arbetet innefattar att driva utvecklingen och uppföljningen av AKWELs ledningssystem, baserat på IATF. Du identifierar, förmedlar, förklarar och är en coachande support i organisationen, i ett nära samarbete med produktion. Utförande och uppföljning av intern- och processrevisioner är också en viktig del i helheten.

Du gör revidering och uppföljning inom alla funktioner och arbetar tvärfunktionellt med chefer på plats men även med andra chefer i Europa och Asien.
I rollen ligger även miljöansvaret och att göra bedömningar om vad som ska tas in i verksamheten, strukturera detta och den tillhörande rapporteringen. Du har det formella personalansvaret för 2 personer, ingår i ledningsgruppen och rapporterar till Plant General Manager i Ulricehamn.

Din Profil

Vi söker dig som har en relevant akademisk utbildning inom kvalitet eller likvärdig erfarenhet. Vi ser att du har flera års arbetslivserfarenhet som Kvalitetschef.  Du har en industriell bakgrund från Automotive gärna i en global koncern, där du arbetat med IATF och förstår verktyg som exempelvis APQP, PPAP, FMEA, 8D och Change Management. Vi ser även att du har en god erfarenhet och förståelse i vikten av implementering av uppsatta regelverk och krav, med tillhörande rapportering.

Du är en mycket god kommunikatör, pedagog och van att hålla internutbildningar inom kvalitetsarbete.
Du förstår din roll i att driva kvalitetsarbetet framåt och vara en support genom att förmedla krav och rutiner, att de görs, och när, gentemot produktion.
Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift, franska är meriterande.

Som person är du driven, professionell, analytisk och strukturerad. Du har förmågan att vara korrekt och diplomatisk i att rikta budskap på olika nivåer. Du är trygg och har erfarenhet i att bygga bra relationer med dina medarbetare för att utveckla kvalitetsarbetet tillsammans. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

”På AKWEL lär vi av varandra, växer tillsammans och hjälper gruppen att gå framåt”

För dig med rätt profil erbjuder AKWEL ett spännande och utvecklande arbete i en internationell miljö!

Kontakt

För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta Lotta Preijde, tel +46 705 809 893 alternativt lotta.preijde@humanandexecutive.se. Ansökan mailar du till info@humanandexecutive.se. Intervjuer kommer att ske löpande.

Varmt välkommen med din ansökan!
Kvalitetschef till AKWEL SWEDEN AB

Ansök