Skip to content

HR-chef till Bostäder i Borås

:: Tjänsten är tillsatt ::

Bostäder i Borås är stadens största hyresvärd och deras fastigheter finns i de flesta av Borås områden. Bolaget är en viktig samhällsutvecklare med ett allmännyttigt uppdrag – att erbjuda goda hyresrätter för alla, oavsett inkomst, ursprung, ålder eller hushållstyp. Verksamheten drivs på ett miljömässigt, socialt och ekonomiskt hållbart sätt och stort fokus ligger på att bry sig om Borås samt människorna och bolagets fastigheter i staden.

Huvudkontoret finns i moderna lokaler på Viskaholm. Läs mer om bolaget: bostader.boras.se

Vill du vara med i vår spännande förändringsresa? Där människan är i fokus och
HR har en mycket viktig betydelse för att lyckas med nya långsiktiga mål, nya strategier och kultur?

Arbetsuppgifter och mål
Som HR-chef hos oss kommer du att bry dig lite extra om bolagets fortsatta tillväxtresa, då du har det operativa och strategiska ansvaret för HR-avdelningen. Du kommer arbeta konsultativt med chefsstöd till de olika avdelningscheferna, med fokus på att utveckla förmågan att engagera, motivera och leda medarbetare. Vidare så supporterar du i arbetsrättsliga frågor, fackliga förhandlingar, förändringsarbete, arbetsmiljö, rehabilitering och kompetensutveckling.

Du får ett omväxlande jobb i en miljö där utveckling, människor och affärer står i fokus. Du får ett bolag som genom mod och omtanke ska fortsätta bygga en stark arbetsplatskultur. Det sker bland annat genom ett systematiskt utvecklingsarbete av HR-processer och systemstöd.
Att bryr sig om miljö, människor och bolagets välstånd är bärande faktorer för hela bolaget.

Rollen innefattar bland annat:

  • Ansvar för bolagets HR-avdelning med övergripande personal- och HR-frågor
  • Ansvara för förhandlingar inom respektive kollektivavtal
  • Arbetsmiljöarbete
  • Budget och resultatansvar
  • Driva och utveckla företagets kultur- och värderingsarbete
  • Projektleda och genomföra förändringsarbete
  • Chefsstöd
  • Ledarskapsutveckling
  • Lönekartläggning

Organisatoriskt rapporterar du till företagets VD och ingår i bolagets ledningsgrupp.

Din Profil
Du har en relevant akademisk utbildning inom HR och en bred erfarenhet av att arbeta med både operativa och strategiska HR-frågor. Du har gedigen erfarenhet av bland annat HR-processer, arbetsrätt, lönekartläggning och arbetsmiljö. För dig är det enkelt att se till affären, förstå helheten och vara en bra lagspelare. Du ser det som naturligt att attrahera, anställa och utveckla medarbetare. Du brinner för förändringsarbetet och tycker att det är intressant att bygga ett starkt arbetsgivarvarumärke. Såklart har du även erfarenhet av förhandlingar och kan förstå och analysera komplexa frågor.

 

Det som kännetecknar dig som person är att du tycker om att skapa struktur och driva saker i mål. Du är dessutom både ansvarstagande, lyhörd och prestigelös. Du har en positiv inställning som gör det enkelt för dig att skapa hållbara samarbeten, både internt och externt.  Du trivs med att coacha och utveckla medarbetare och du bryr dig om mångfald och inkludering.

 

Kontakt
I den här rekryteringen samarbetar Bostäder i Borås med Human & Executive. För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta Lotta Preijde på tel +46 705 80 98 93. Ansökan mailar du till info@humanandexecutive.se alternativt direkt till Bostäder i Borås karriärsida: https://jobb.bostader.boras.se/jobs
Sista ansökningsdag är den 24 oktober 2021- intervjuer kommer att göras löpande. Varmt välkommen med din ansökan!

HR-chef till Bostäder i Borås

Ansök