Skip to content

Kvalitetschef till Elmo Sweden i Svenljunga

Enligt många är läder det mest mångsidiga av alla tillgängliga naturmaterial. Sedan grundandet av Elmo 1931 har företaget vuxit till att bli en ledande tillverkare av exklusivt läder till möbel- och fordonsindustrin. Sedan slutet av 80-talet har vi drivit garvningsindustrin mot vattenbaserade beläggningar, banat väg för vattenrening i vårt toppmoderna biologiska vattenreningsverk och underlättat för lokala bönder med högeffektiva gödningsmedel som framställts av biprodukter. Vi utvecklar, producerar, marknadsför och säljer Elmo på cirka 40 marknader över hela världen, med över 95 % av vår försäljning utanför Sverige.

Elmos huvudkontor ligger i Svenljunga med produktion, produktutveckling och försäljning.

Försäljningskontor finns också i USA och i Hong Kong. www.elmoleather.com

 

Vill du arbeta med exklusiva läderprodukter, har ett stort intresse för utveckling och vill vara ansvarig för kvalitetsarbetet på Elmo Sweden?

 

Arbetsuppgifter och mål
Som Kvalitetschef på Elmo Sweden kommer du att ansvara för att leda och effektivisera kvalitetsarbetet i produktion samt driva utveckling av metoder och processer för att bidra till bolagets långsiktiga mål. Du kommer att leda projekt både operativt och strategiskt där du driver frågor i en tvärfunktionell organisation, där leverantör – och kundkontakter är en naturlig del i processerna.

Rollen innefattar ansvar för nya certifieringar, implementering av strategier inom kvalitet samt internrevisioner. I rollen ingår att underhålla och utveckla kvalitets- och arbetsmiljösystemet (ISO 9001 och ISO 45001), leda arbetet med processkartläggning samt ha kontakt med externa revisorer. Arbete enligt kvalitativa analysmetoder; APQP, PPAP, FMEA, 8D och IATF 16949 ingår i det dagliga arbetet.

I utveckling av uppdragsprocessen samarbetar du med ledningen både i Sverige och i Italien. I rollen har du inget formellt personalansvar men du ingår i ledningsgruppen och rapporterar till Kvalitetschef i Italien.

 

Din Profil
Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning eller motsvarande genom arbetslivserfarenhet. Du har en industriell bakgrund från Automotive med ett stort intresse för produktion och att driva och utveckla processer. Sedan tidigare har du erfarenhet av produktionsledning och har god kännedom inom ISO samt kvalitetsäkringsverktyg. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift, tyska är meriterande.

Som person är du pedagogisk, målinriktad och strukturerad. Är duktig på att kommunicera, känner dig trygg i att ta beslut och har en förmåga att självständigt driva arbetet framåt. Du har en rak och tydlig approach och har lätt för att bygga relationer med dina medarbetare för att utveckla kvalitetsarbetet tillsammans. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontakt
För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta Jennifer Djureholt, tel +46 722 35 11 29 alternativt jennifer@humanandexecutive.se. Ansökan mailar du till info@humanandexecutive.se. Intervjuer kommer att ske löpande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Kvalitetschef till Elmo Sweden i Svenljunga

Ansök